Fotvorte

Latinsk navn: Verruca Plantaris

Fotvorter har det klengende navnet Verruca og vokser kun under foten. Vortene er myke og følger ikke det mønsteret du har på huden, og på den måten kan du gjenkjenne de. Utseendemessig er det mulig at de er ujevne, grove, svampaktige, tykke eller har en form som et skjell.

Fargen til en fotvorte er som regel brun eller grå. Kosmetisk er de ikke flott å se på, men det viktigste er at de vanligvis er smertefulle om behandling uteblir. I forhold til vanlige vorter er de litt flatere, samt større. Fotvorter er oftest der du trykker med foten, som i hælen eller tåballen. Om du ser litt nøye etter på vorten, er det mulig å se små sorte prikker. En myte er at vorte har en rot, og det er ikke det du ser. Derimot er de prikkene blødninger i vorten på grunn av bevegelsen de påføres (når du går).

Illustrasjon av fotvorte

Her ser du hvordan en typisk fotvorte ser ut.

17 kommentarer på “Fotvorte
 1. kim sier:

  det vokser ikke kun under foten det vokser på henda også

 2. Emil sier:

  Klarte i dag å rive opp klumpen. Noe som jeg har gjort tidligere (for lenge siden). Har levd et par år med ca. 7 vorter på ene foten, og 2 på andre. Noe tips om å fjerne små vorter og store gamle vorter? og Hvordan man skal behandle en nettopp avreven vorte?

  • vorter sier:

   I nettbutikken har vi et produkt som kan brukes på føtter og som er smertefri. Når det gjelder den avrevne vorten burde du få helsepersonell til å se på den, samt vurdere videre steg.

 3. Even sier:

  Eg har hatt en vorte på stor tåen min og har hatt den i 2 år. Eg har prøvd å fjerne det fleire ganger men skal forsvinner ikkje den! Kva du anbefaler?

 4. Ståle sier:

  Hei. Jeg har et spørsmål? det var spørsmålet:-P Har en vorte på venstre fot oppå tåa v/storetåa.
  I 12 år har den vært der å større og større ble den, selv har jeg forsøkt mange forskjellige produkter for å få fjernet den. Jeg har fryst den ned, stått med skalpell og prøvd å skjære den bort (lite til hjelp) men må si jeg har klart å stusse på den da:-)

  I hvert fall så har jeg kommet til et produkt som heter …….. og kjøpte det på Apotektet, det er noe som kan smøres på og ikke fryses.
  Jeg har også hatt en vorte på hånda mi, men den forsvant etter at jeg bet den av, hvorfor? fordi munnen er immunforsvart.

  Disgusting men fakta;-)

  ps. alle er velkommene til å skrive både stygt og fint:-P hehe

 5. Cathrine sier:

  Min sønn hadde fotvorter som vi ikke fikk vekk med verken frysing eller etsing. Fikk tips om å bruke bananskall og det virket kjempefort. Teip på en bit av bananskallet med innsiden inn mot vorten over natten. Hold på noen netter og vorten forsvinner. Funker på vanlige vorter også.

 6. Fotvorte som blør sier:

  Heisann, jeg er 13 år og dette er den eneste vorte (fotvorte) jeg har hatt. Jeg må ha kommet borti noe, så jeg begynte å blø. Jeg vet ikke om dette er farlig eller om man kan få infeksjon, så jeg har på plaster, noen tips til hva jeg kan gjøre?

 7. hvorfor forsvinner de ikke?? sier:

  Jeg hadde et par fotvorter på barneskolen som ikke ville bort. en på storetåa som var ganske stor og en på tåballene. Den på tåa fikk kanskje mer oppmerksomhet fordi den var størst? den forsvant i allefall, mens den på tåballene fortsatt er her! jeg er nå 23 år og har hatt den samme jævelen under foten i anslagsvis 15 år!!? er det virkelig mulig? har med uhell forsøkt både smøresalve (duofilm), bananskall, neglelakk og frysing. forsøkte igjen for halvannet år siden, og da formerte den seg. så nå har jeg fire vorter på samme område – større enn noen gang. De er ubehagelige å gå på til tider, men dette stresser meg mest fordi jeg synes det er flaut. Hva fungerer? hva er det jeg må ta knekken på inni der? forsøker å klippe bort all hud som ikke har «følelser» (helt til jeg blør…). stakkars meg osv. takk da fikk jeg utløp for 15 år med samme vorta, håper noen har et fantastisk råd som vil ta knekken på jævlene

  • dk sier:

   snakke med legen din for å få avtale med poliklinikk for hud eller ring selv. 100% poliklinikk kan forsvinner vorter. no problem:)

 8. ingenting funker sier:

  Jeg har en fotvorte, den er vond å gå på og er utrolig flaut å ha den. Jeg har prøvd vortefri som liksom skal ta rundt 15 uker, men jeg har brukt det i over et halvt år uten forandring….noen tips?

  • VorteFri sier:

   Hei, jeg hadde en gigantisk vorte under foten, og jeg begynte med VorteFri ved anbefaling av lege. Jeg gjorde dette lenge (hver dag), men det SÅ ikke ut som det gjorde noe forskjell. Da jeg kom til legen, derimot, skrapte hun hele ut (det gjorde vont), frøys den, og sa at resten ville snart gå bort.

   Kanskje du må prøve å fjerne den nå?

 9. Anonym sier:

  poliklinikk for huds, kan forsvinner vorter. snakke med legen din for å få avtale med poliklinikk eller ring selv. this work for sure!!!

 10. Trygve sier:

  Hei, mange forskjellige råd her ja. Jeg har hatt et par vorter og det føles som forskjellige ting virker eller virker ikke.

  Jeg hadde en vorte på hånden som jeg fjernet med vortemiddel kjøpt på ett lokalt apotek. Det skulle på hver kveld og det tok sikkert et halvt år før den forsvant. Hadde et tilsvarende tilfelle under foten. Denne tok ennå lenger tid å fjerne.

  Den rareste fotvorta jeg har hatt var under hælen. Denne gikk innover og var sikkert en halv cm dyp, nasty! Denne klippet jeg bort med en neglsaks. Ja jeg begynte å blø, men vorta forsvant iallefall.

 11. Rui sier:

  Jeg har en «inngrodd/flat» vorte rett under den midterste tåen (under foten). Har prøvd diverse fryse produkter, som kun har resultert i at vorten skiftet fra å være delvis blank/gjennomsiktig til hvit. Noen forslag på hvordan jeg kan fjerne denne?

 12. Anders sier:

  Jeg klemte på vorten min, også kom det et eller annet dyr som bevegde på seg, hva er dette dyret????

 13. Maren sier:

  Jeg har hatt vorte mi I flere år å får ikke den bort jeg har vert hos leger men ikke nokon kunne hjelpe hva er tipset for å få den vekk?.

Legg igjen en kommentar