Salisylsyre

En rekke studier har påvist at salisylsyre er det beste valget for behandling av vorter. Stoffet er tilgjengelig over disk uten resept, men det er også mulig at legen din kan skrive ut resept for en sterkere løsning. Salisylsyre vil fjerne døde hudceller som tilhører vorten, og det fører til at vorten til slutt vil falle av. Du burde skrape på området med en fil eller pimpestein. Det er ingen store skadelige bivirkninger av å bruke salisylsyre, selv om det kan i enkelte perioder kan være litt hudirritasjon. Salisylsyre bryter ned proteinet som utgjør vorten. Den bryter også ned laget av døde hudceller som dekker vorten.

Les også: Hva er Salisylsyre? Omfattende artikkel om Salisylsyre.

Andre kjemikalier som formaldehyd og glutaraldehyd virker på omtrent samme måte. Det som er viktig å tenke på er at kjemikalier kan også ødelegge frisk og sunn hud. så det er absolutt nødvendig å beskytte huden rundt vorten.

Siden du ønsker en god behandling, må du påføre produktet daglig. Død hud må skrubbes av ukentlig med fil eller pimpestein.Behandlingen kan ta flere uker, men det er heller ikke uvanlig at det kan foregå i flere måneder.

2 kommentarer på “Salisylsyre
  1. Cecilie sier:

    Hei! Jeg har nettopp prøvd Scholls salisylsyre plastre mot fotvorten min. Jeg opplever nå, etter tre dager at huden rundt er hvit og det er en grop ned der hvor vorten skal være. Hva vil dette si? Er vorten borte da?

Legg igjen en kommentar