Kjerringråd

Selv om det ikke det er støttet av betydelige studier eller leger, er det blitt brukt av personer med vorteproblemer enkelte ulike ikke-medisinske behandlinger. Anekdotiske bevis antyder følgende mulige behandlinger.

Tetreolje

Tetreolje ert ansett for å ha antiseptiske egenskaper og er et populært naturlig produkt for behandling av mange hudlidelser. Påfør et par dråper direkte til området hver natt og dekk til.

Løk

Noen tror løk å være en effektiv metode for å fjerne vorter. Tilsett litt havsalt i en uthult løk. Dypp en bomullspinne i væsken som er i løken, og legg det over vorte med teip eller plaster.

Hvitløk

Et annet naturlig middel er hvitløk. Enten steker du et stort fedd hvitløk i ovnen og anvender den direkte på vorten så ofte som mulig, eller så kan du finhakke hvitløk og fest over vorten med tape.

Sølvtape

Noen har forsøkt å behandle sine vorter med sølvtape og har opprinnelse i en teori som sier at den «kveler» den vorte. En annen antyder at det irriterer huden for å stimulere immunforsvarets respons. Vorte må bli dekket av sølvtapen konstant i 6 ½ dager, deretter fjerner du tapen i 12 timer, for å så skrape av med for eksempel neglefil.  Så gjentar du dette i en ukentlig syklus med et nytt stykke av sølvtape.

Flere studier har vært utført for denne metoden, men den viste ingen forskjell mellom en placebo-gruppe og sølvtape-gruppe. En del av problemet kan være at det er vanskelig å holde tape på konstant i 6 ½ dager siden det har en tendens til å falle av. Om tapen skulle falle av, sett på en ny øyeblikkelig.

Les også: Kan jeg fjerne en vorte med saks eller kniv?

Råttent ertevann

Du kan legge ertene i bløt i lunket vann til vannet blir råttent. Væsken (som vil lukte dårlig) smører du på vortene flere ganger daglig med for eksempel Q-tips. Et tips for oppbevaring av vannet er i en flaske med skrukork, slik at det ikke sprer seg ut i rommet.

Gipsstøv

En annen metode er å smøre deg med gipsstøv som du kan kjøpe på de forskjellige fargehandlere.

Slikke eller spytte på vorten

Enkelte har hatt stor suksess med å slikke eller spytte på vorten. En god metode vil være å påføre det først på fingeren, for å så gni det utover. Dette skal helst gjøres på morgenen før du har spist. Syren i spyttet vil gå inn i vorten og tørke den ut.

Potetsaft

Ved å bruke en potet som du har vasket og delt i to, lager du en grop i den ene halvdelen. La dette ligge såppas lenge at potetsaften fra den øvre poteten har sivet ned i den nederste. Bruk så denne saften på vortene, og smør gjerne daglig.

Plaster og salt

Om du har plaster er dette en enkel metode som kan fungere. Ta et plaster og på det hvite området på plasteret fukter du det med vann og strør salt over. Behold plasteret på et par døgn, 3 døgn er sagt til å være nok. Etter et par dager vil vortene få sorte prikker og falle av.

Bananskall

Om du spiser bananer kan denne teknikken være for deg. Du tar et bananskall og smører deg med innsiden av den. Gjentas et par ganger daglig til vorten forsvinner. Det er viktig at væsken på innsiden av bananen er på vorteområdet så lenge som mulig.

8 kommentarer på “Kjerringråd
 1. kari lien sier:

  har en vorte på venstre bryst rett under brustvorten.Hvordan behandle denne.

  • Djamel sier:

   Så flott da!!! Eg skreiv det kknjase i eit tidligare innlegg, men eg har også ei med mollusker. Ikkje på langt ne6r så mange som sf8nnen din, men kjedelig likevel.. iallfall når ein ser at det berre kjem fleire. Ho har inne i eine armhola, og så har det smitta bort på magen. Men no ser det ut som om det har blitt mindre (og vi plastrer dei som ser verst ut). Så vi håper at dei forsvinn no snart 😉

  • Vorta sier:

   Forsøk Bye vorte. Det inneholder tetre olje og er skånsomt mot huden.
   Ikke noe særlig å bruke syre eller frysing på så sårbare steder….
   Jeg kjøpte det på helsekosten.

 2. Noe som virka for meg sier:

  Ta sandpapir å gni på vorta

 3. ... sier:

  Har hatt vorter i 7 år. 2 på hver fot! Hadde mye mer før men fikk vekk mange så var det 2 igjen og så kom det to nye rett ved! I blant svir dei. Nor eg skal sove og når eg er ute å går. Prøver noe nå men har ikkje talmodighet lenger. Gikk til legen og spurte om eg kunne fryse dem vekk men det annbefalte han meg ikkje! Det er lett å få dem til å blå men er ikkje noe til hjelp:( Forslag???

  • hilma sier:

   Det går an å kjøpe frysings utstyr selv på Apoteket. Det koster ca. 250 kroner, men det kan være verdt det.

   Sa du til legen at vortene gjør vondt?
   hvis han gjorde ingenting med vortene, eller fant en alternativ løsning, burde du bytte lege.

 4. Vorte på haka sier:

  Jeg har en på haka, og jeg hørte at det kunne hjelpe å ta sytråd rundt den og sove med det. I noen dager, og at den ta ikke fikk luft og skulle falle av. Det er 2. gang jeg prøver det nå, og tråden bare sklir av. Så jeg bruker tetreolje på den og kvisene mine

Legg igjen en kommentar