Behandling av vorter

Det finnes en rekke metoder for å behandle vorter. Det mest vanlige er å kjøpe produkter på et apotek som ikke krever resept. Det er derimot også vanlig å gå til fastlege eller hudlege for å kartlegge at du har en vorte, og legen kan foreslå en behanlingsplan. Det er også mulig å behandle vorter hos legen, men dette er normalt mye dyrere.

Les også: Kan jeg fjerne vorten med saks eller kniv?

Du kan også finne informasjon om laserbehandling og elektrokirurgi, men begge metodene er dyre og ikke mye brukt. Det er også mulig å ta multivitaminer for å bygge opp immunforsvaret ditt. Denne behandlingen alene vil normalt ikke fjerne vorter. Å bruke salisylsyre er også en vanlig metode for å behandle og fjerne vorter. Det finnes vorteplaster som du påfører området og dermed vil vorten med tid forsvinne.

Om du har prøvd andre muligheter er det mulig å ta et lite kirurgisk inngrep. Denne metoden er dyr, men er svært effektiv. Det vanlige for barn er å nedskrape og pensle vorten, fordi det er tilnærmet smertefritt.

Om du er interessert i kjærringråd, har vi laget en lang liste over behandlinger som kanskje fungerer.

14 kommentarer på “Behandling av vorter
 1. Noelia sier:

  Hei! min datter fikk en fotvorte nedenfor stor tåa ….jeg brukte sånn fryse produkt mot vorter 2 ganger og nå se det ut Som hun har fått 2 til men alle ser ut Som brune skorter med tørr hud rundt….er dette vanlig? Burde jeg prøve en annen behandling en løysing?

  • vorter sier:

   Vorter kan komme tilbake og forsvinner aldri «for alltid». Du kan prøve vårt produkt som du finner i nettbutikken, som kan brukes på barn og er smertefri.

 2. Noelia sier:

  Enn frysing mener jeg

 3. my sier:

  hei. har en vorte eller to vorter som er vokst sammen som er under foten ved hælen.. vil gjerne bli kvitt den, for den er ekkel og kan være litt vond.. hva skal jeg gjøre??

 4. Elisabeth sier:

  Hei.
  Jeg har en vorte på haken. Hvordan kan jeg fjernet den?

  • Anonym sier:

   Jeg har 8 vorter på haka og blir mobbet på skolen pågrunn av det…. Hva kan jeg gjøre for og fjerne dem og er de der foralltid. Ps: jeg har fryst vertene men det kommer bare fler

 5. Maria sier:

  Hjelp meg!
  jeg har 36 vorter på bare hendene og tre under høyre fot.
  hvilken behandling kan jeg bruke?
  noen av vortene mine har grodd sammen.
  jeg behandler dem nå med “vortefri” men det kommer bare fler.
  jeg har hatt dem i fem år nå, og det blir bare flere og flere.
  jeg har vært hos hudlege og jeg er virkelig lei behandlinger som ikke funker.
  kan noen hjelpe meg?

  • Per sier:

   Sliter med akkuratt samme problem, bare at jeg har på hendene og litt på lippen. HVA SKAL JEG GJØRE?! Er så utrolig flaut å gå på skolen med disse hendene mine og lippen, ingenting fungerer….

  • ruth sier:

   Har kjøpt et vortmiddl i italia , det lukter sterkt av eddik og virker utrolig effektivt.
   Detheter Provitamin A, og har virkestoff klorsyre. Skal brukes sammen med fett i 5 uker.

 6. anonym sier:

  Hei
  jeg har en vorte på håndflaten og den er gråbrun og ekkel jeg syntes det er veldig flaut og ha den. jeg fikk den for 2-3 årsiden og har prøvd frysing men gikk over til vortefri. Den er litt vond og jeg lurer på hva mer jeg kan gjøre får å den vekk og hva skjer inni der når det svir etter at jeg har tatt på vortefri. Er det dumt og ta vekk den harde skorpa som er oppå vorta
  Fint om dere svarer:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

 7. Anonym sier:

  Jeg har flere små vorter i ansiktet, blant annet en på det nedre øyelokket, altså kun millimeter fra øyet. Er denne mulig å fjerne? Den er liten, så det er ikke en stor bekymring foreløpig, men jeg er likevel nysgjerrig.

 8. Anonym sier:

  Noe som tar vekk smerten om man har tatt formye vortefri på liktornen? Dunker og verker i foten

 9. Anonym sier:

  Jeg har også vorter rundt øye,bare at jeg har 8 vorter på øyelokke. Å jeg har bestilt time hos hudlege men det tar et halvt år. Så jeg lurer på går det an å bli kvitt de uten å få arr.

Legg igjen en kommentar