Vorter på hendene

Håndvorter er en av de mest utbredte typene av vorter som eksisterer. En god del av de personene som har vorter på hendene vet ikke at det er vorter. Å få vorter er ikke uvanlig, derimot har 7 til 10% av befolkningen vorter, og flesteparten vet ikke hvordan vorter kan behandles.

Folk som har jobb i næringslivet kan ønske å behandle vorter, ettersom det kan sees som slags en forbannelse, fordi de opplever ubehageligheter (f.eks. håndtrykk) ved å ha vorter på hendene. Før vi forteller om behandlingen av vorter på hendene, kan det hjelpe å vite hva som forårsaker håndvorter.

Årsaker til vorter på hendene

Vorter er smittsomt og den mest vanlige årsaken til å få vorter på hendene er å være i kontakt med en person smittet av HPV.

Les også: Årsaker til vorter

En annen årsak til håndvorter er kutt eller sår i hendene som er i i nærheten av fingre eller på baksiden av hendene. Kutt eller blåmerker vil invitere viruset å komme inn, samt gjøre hånden din utsatt for vorter og andre infeksjoner.

Den viktigste årsaken til vorter på hendene er human papillomavirus, forkortet HPV. Dette er en infeksjon som påvirker hud og slimhinner på mennesker. Det er mer enn hundre typer av HPV-virus og hver enkelt påvirker en bestemt kroppsdel. De vanligste typene av HPV virus er de som påvirker hender og føtter.

Les også: Hva er en vorte?

Årsaken til HPV-viruset i seg selv er fortsatt uklart. Det fortsatt ingen kjent kur for HPV-viruset, med andre ord det er umulig å fjerne. Fordi det er fortsatt ingen kur for HPV, kan alle vortebehandlinger virke ineffektivt, mest fordi de kan komme tilbake når som helst.

Men på grunn av den kosmetiske ulempen med vorter på hendene ønsker du sikkert å vite hvordan du kan behandle håndvortene.

Behandling for vorter på hendene

Det er reseptfrie behandlinger for vorter på hendene som inkluderer salisylsyre, salver og plaster. Du kan sette dette på vortene hjemme eller du kan få en lege kan gjøre det for deg. Salisylsyre, salver eller plaster er ofte effektive og er et populært alternativ mot vorter.

Les også: Hva er salisylsyre

I menyen til venstre ser du en del andre behandlingsmetoder som er vanlige når det gjelder vorter. Vi vil nedenfor vi et kort sammendrag av noen av de:

 • Kryoterapi, frysebehandling eller flytende nitrogenterapi. Dette er en effektiv behandling for de med vorter på hender. Det kan være litt ubehag under prosessen, men dette er en av de mest effektive behandlingen som er på markedet. Det kan også gjøres hjemme. Les mer om kryoterapi
 • Laserkirurgi. Det kan virke unødvendig mot noe som enkelt som håndvorter, men for eksempel de i næringslivsjobb vil kanskje bli kvitt vortene så kjapt som mulig, og dette er den raskeste behandlingen for vorter på hendene. Det kan imidlertid være kostbart. Les mer om laserkirurgi.

Håndvorter er ganske vanlig og du trenger kanskje ikke å behandle de vortene du har på hendene. Hvis du har det travelt med å bli kvitt handvorter, kan du prøve de forskjellige behandlingene. En vorte har normalt en levetid på ca. 2 år.

Skrevet i hender, vortebehandling
5 kommentarer på “Vorter på hendene
 1. Anonym sier:

  Jeg har et helt hav med vorter på hendene, spesielt på høyrehånda. det er over hundre vorter på bare høyrehånda. Har prøvd å fryse dem ned hos legen. Jeg har fryst dem fem ganger nå, men bare EN dem har forsvunnet helt. Lurer på om du har noen bra kur, som kan garantere at de forsvinner. Jeg er ganske lei av at alle folk hele tiden driver og spør «hva er tingene på hånda di».

  • Kristian sier:

   Jeg hadde over 100 vorter på HVER hånd i en årrekke. De forsvant av seg selv når jeg ble 21 år gammel, men jeg brettet fryktelig mye tøy servietter på en restaurant en stund i forveien. Vet ikke om dette hadde noen innvirkning, men etter 2 måneder bretting var ALLE borte over natten.

   Legen min hadde en teori om at det kan ha tørket ut, eller at det var et stoff fra vaskemiddelet de ikke tålte. Det var ikke noe vi kunne bekrefte eller avkrefte. Som regel så klarer immunforsvaret og ta seg av det etter en stund.

 2. Anonym sier:

  Hei! Jeg har 32 vorter på hendene og 3 på benet
  Noen av de har jeg hatt i fem år nå hva er lurest og gjøre av alle behandlingene?

 3. Anonym sier:

  Hei, jeg er en 13 år gammel jente. Har hatt disse 2 vortene i ca. 3-4 år, de er veldig ubehagelige. Men jeg har skjult dem, ingen har lagt merke til at jeg har hatt dem. Men hvis noen fant ut at jeg hadde det, så ville ingen vært venn med meg. Jeg ville mest sannsynlig bli mobbet, eller bli sett på som en ekkel liten jente. Jeg har prøvd ALT fra de mest ekstreme tingene som frysing, skjæring til mere mildere ting som syre eller bare la dem være i fred.

 4. GirlTheVorte? sier:

  Åneiii!!?Jeg tror jeg begynner å få vorter på hendene!!
  Hva skal jeg gjøre!??
  Alle kommer til å erte meg eller mobbe meg!
  Jeg vil ikke fryse dem osv.
  Jeg vil fjerne dem hjemme…..
  Hva skal jeg gjøre!!?????

Legg igjen en kommentar