Vorter i ansiktet

Det å ha vorte i ansiktet er mer vanlig hos barn og ungdom, enn hos eldre mennesker. Vorter i ansiktet er hudinfeksjon som er forårsaket av humant papillomavirus, forkortet til HPV. Det er flere typer vorter, men de som er i ansiktet er i hovedsak av to typer, flate vorter og vanlige vorter.

Les mer: Vanlige vorter og flate vorter

Det å ha vorter i ansiktet kan ha uønsket effekt på selvfølelsen og selvtilliten. Dette gjelder spesielt barn og unge. Noen mennesker med ansiktsvorter kan føle skam og unngå sosiale sammenkomster, som vil påvirke det sosiale livet. Det er da en mulighet at personer med vorter i ansiktet kan bli ulykkelige, og noen ganger også deprimert. Enkelte kvinner er veldig engstelige når de ser seg selv i speilet og ser vorter i ansiktet. Noen kan også unngå å se i speilet på grunn av vorten.

Det må imidlertid sies at vi har en tendens til å overdrive problemene, ettersom de kun er kosmetisk. Kvinner er spesielt opptatt av sitt utseende, og de er de mest lidende. Hvis du er for bekymret er det mange måter å hjelpe deg til å bli kvitt vorter eller fjerne vorter, samt hindre dem fra å oppstå på nytt. Hvis du ikke har vorter, burde du gjøre tiltak for å forhindre å få vorter.

Les også: Hvordan hindre å få vorte?

Det er svært viktig å styrke immunforsvaret for å bekjempe infeksjoner som HPV-viruset er. Dette kan gjøres ved å spise sunn mat, drikke masse vann, få nok søvn, slutte å røyke eller drikke mine alkoholholdige drikkevarer over og prøve å unngå stresse så mye som mulig.

Les mer: Multivitaminer mot vorter (styrke immunforsvaret)

Vorte i ansiktet er mer vanlig hos barn enn noen annen aldersgruppe, som vi nevnte ovenfor. Barn kan også være klar over en ansiktsvorte, og dette kan senke selvtilliten. Det er veldig viktig å lære barn at de fleste av vortene kommer til å forsvinne etter noen måneder, eller få år. Du burde også fjerne enkelte av barnets uvaner, ettersom barn har en tendens til å klø på sine vorter. Det å klø på en vorte kan overføre vorter til andre deler på kroppen. Andre viktige forholdsregler inkluderer ikke gå barbent, spesielt på varme og fuktige steder som svømmehaller, gulv, bad og treningssentre.

Les også: Informasjon om vorter og barn

Til slutt, hvis selvtilliten til den enkelte er negativt påvirket på grunn av vorter i ansiktet, er det mange måter du kan gjøre for å bli kvitt eller fjerne vortene. Dette kan omfatte reseptbelagte medisiner, hjemmehjelp og kirurgi. Enkelte behandlinger du velger kan etterlate et arr. Være godt informert om dette før du velger en metode. Husk at om du fjerner vorte i ansiktet med en metode som etterlater arr, vil arrene synlige for alltid.

Les også: Behandlingsmetoder av vorter

Merket med:
Skrevet i ansikt, informasjon, vortebehandling
3 kommentarer på “Vorter i ansiktet
 1. Tina sier:

  Har fått en del vorter i ansikte de e flate og små de e ikke så synlige men det tar mye på selvtillit min eg er en voksen kvinne i 30 årene

 2. Fredrik sier:

  Jeg har en vorte på kinnet mitt og lurer på om den vil gå bort i har hatt den rundt 7 år hva skal jeg gjøre jeg vil ikke ha den dær

 3. A sier:

  «Enkelte kvinner er veldig engstelige når de ser seg selv i speilet og ser vorter i ansiktet.»
  «Kvinner er spesielt opptatt av sitt utseende, og de er de mest lidende.»
  Hva er dette for noe useriøst tull?

Legg igjen en kommentar