Vorte på tungen

Tungen er en av de sterkeste musklene i kroppen. Det er mange tungesykdommer som fører til synlige endringer i overflaten på tungen, samt fargen på tungen. En slik sykdom, eller tilstand, er vorter på tungen. Vorter på tungen er ofte resultat som har kommet etter sex, og er dermed en seksuell overførbar sykdom. Gitt nedenfor er årsaker, symptomer og behandling for vorter på tungen.

Vorter på tungen – Årsaker

Vorter på tungen er forårsaket på grunn av et virus som kalles humant papillomavirus, forkortet HPV. HPV er et virus som kan føre til kjønnsvorter, og som kan oppstå på alle overflater av kroppen. HPV er en seksuelt overført sykdom, og dermed er vorter påtungen ofte et resultat av å ha oralsex med en person som allerede lider av vorter.

Les også: Årsaker til vorter

Muligheten for å pådra seg HPV-viruset er spesielt høy om den personen som har vorter også har vortene sine synlige. Hvis du tilfeldigvis har et åpent sår i munnhulen, så sjansene for at du får HPV-viruset økt mange ganger.

Vorter på tungen – Symptomer

Vorter på tungen kan være tilstede alene eller opptre i klynger. Disse vortene kan være tilstede over hele overflaten av tungen, men er som oftest mest utbredt på spissen eller sidene av tungen. Dette er farlig fordi når vortene er på siden av tungen kan de sprekke lett, og dermed spres lett på grunn av bevegelsene som tungen gjør. Disse vortene vil vanligvis over tid fjerne seg selv og kan forlate et arr.

Vorter på tungen – Behandling

Det er ikke vanlig med vorter på tungen, men de som har det ønsker selvsagt en behandling. Du burde ta kontakt med lege om du har vorter på tungen og ikke prøve på en behandling selv. Det kan skje at det du tror er en vorte ikke er en vorte, og dermed kan du skape ekstra ødeleggelser.

Les mer: Behandlingsmetoder for vorter

Merket med: , ,
Skrevet i vortebehandling

Legg igjen en kommentar