Mest effektive metoden for å fjerne vorter

Vorter er forårsaket av humant papillomavirus og vorter er vanlig. De er ikke alvorlige, men de kan noen ganger være ubehagelig (avhengig av hvor de er) og pinlig for for eldre barn eller voksne. Selv om vorter ofte vil gå bort av seg selv, er det noen måter å skynde prosessen slik at det ikke framkommer mer unødig pinlighet eller ubehagelighet.

Salisylsyre: Dette er allment tilgjengelig på apotek, både i løsninger som kan males\pensles  på, eller en lite gjennomvåt «pad» som legges over vorten og dekket til med en bandasje. Det kan også være andre preparater som du finner på apoteket. Å fjerne vorte med salisylsyre fungerer veldig bra, men selv med daglig bruk, kan det ta måneder før vorten forsvinner.

Sølvtape: Plasser et lite stykke over vorten, og byttes daglig\ukentlig. Dette høres kanskje litt rart ut, men det skal faktisk funger omtrent like godt som salisylsyre.

Hvitløk: Det har vært studier som tyder på å smøre et fedd hvitløk på vorten hver natt, for å deretter dekke det til med bandasje, vil vorten fjernes raskere.

Frysing (kryoterapi): Fastlegen kan bruke en bomullsdott dyppet i flytende nitrogen eller noe lignende til å fryse av vorten. Dette er vanligvis smertefri, men gjentatte behandlinger er ofte nødvendig, og det er ikke nødvendigvis mer effektiv enn salisylsyre eller hjemmeterapi. Det er også mulig å kjøpe frysespray på et apotek.

Skrevet i vortebehandling
En kommentar på “Mest effektive metoden for å fjerne vorter
  1. Camilla sier:

    Hei, nå har ikke jeg så nøye hva dere har skrevet, men jeg hadde en vorte på venstre pekefinger et år eller noe sånnt. Så, etter mange måner med frysing, plukking plastring og skjæring bestemte jeg meg for å gå surre et par lange (av mine egne) hår rundt vorten! Dette stoppet blodtilførselen helt, og etter sånn ca. 8 timer surret jeg håret opp igjen. Jeg hadde surret VELDIG stramt! Vorten hadde nå fått en litt blåaktig farge. Jeg tok et plaster på, og en uke seinere hadde huden falt av, og det lå en skorpe igjen. Jeg plukket av skorpen, og en uke seinere var fingeren så god som ny 🙂

    Dette gjor jeg også med en jeg hadde på foten, det funket like bra! Hvis ikke du har lange nok hår, eller at håret ryker når du skal prøve å surre de rundt så kan du jo alltids bruke en tynn hyssing eller noe sånnt!

    Lykke til!

Legg igjen en kommentar