Klippe eller skjære bort en vorte

Det er mange som ønsker å kutte eller skjære bort en vorte med en saks, barberhøvel eller kniv. Er det farlig, og hva kan skje om den metoden brukes? Vil jeg få arr av å fjerne vorten slik?

Det er ikke anbefalt og det frarådes sterkt å fjerne vorten på den måten, ettersom det er stor sjanse for å få en infeksjon, samt at vorten mest sannsynlig vil vokse tilbake. Vorter er kanskje ikke kanskje det peneste èn kan ha på kroppen, men det er svært mulig at vorten kan vokse ut igjen og bli verre. Grunnen til dette er at vorteviruset kan legge seg dypere i huden når du har skjært eller kuttet den av. Det er viktig å huske på at det er et virus, og ikke en del av kroppen du kan fjerne, som for ekspempel en finger. I tillegg er det en blodig opplevelse, og det gjør veldig vondt.

Les også: Kjerringråd mot vortefjerning

Om du ønsker å forsøke på dette burde du først finne ut hvor dypt vorten sitter. Om den er for dyp til at du bare kan kutte den av, burde du ikke prøve på det. Sjansen er stor for at du ikke fjerner hele vorten, og dermed er det mulighet for spredning. Om vorten ikke sitter for dypt burde du ha kjøpt et desinfiserende middel for å forhindre bakterier eller infeksjoner. Kutt så vorten (det vil gjøre veldig vodt!) og rens såret ofte.

Det du kanskje ikke har tenkt på er at det vil nesten alltid etterlate et arr. Et arr er kanskje vanskeligere å fjerne enn en vorte, og derfor bør du alltid prøve andre metoder først. Vi kan anbefale å fryse vorten, det tar normalt bare et par uke. Les mer i menyen til venstre.

Les også: Fryse en vorte

Vi er ikke ansvarlig for at du kan bli skadet på denne informasjonen.

Skrevet i vortebehandling
En kommentar på “Klippe eller skjære bort en vorte
  1. Camilla sier:

    Hei, nå har ikke jeg så nøye hva dere har skrevet, men jeg hadde en vorte på venstre pekefinger et år eller noe sånnt. Så, etter mange måner med frysing, plukking plastring og skjæring bestemte jeg meg for å gå surre et par lange (av mine egne) hår rundt vorten! Dette stoppet blodtilførselen helt, og etter sånn ca. 8 timer surret jeg håret opp igjen. Jeg hadde surret VELDIG stramt! Vorten hadde nå fått en litt blåaktig farge. Jeg tok et plaster på, og en uke seinere hadde huden falt av, og det lå en skorpe igjen. Jeg plukket av skorpen, og en uke seinere var fingeren så god som ny 🙂

    Dette gjor jeg også med en jeg hadde på foten, det funket like bra! Hvis ikke du har lange nok hår, eller at håret ryker når du skal prøve å surre de rundt så kan du jo alltids bruke en tynn hyssing eller noe sånnt!

    Lykke til!

Legg igjen en kommentar