Hva er salisylsyre?

Salisylsyre er et naturprodukt som har vært brukt i behandlinger av sykdommer i tusenvis av år. I tillegg til å være produsert naturlig fra planter kan også salisylsyre bli laget syntetisk gjennom kjemiske reaksjoner, som faktisk er den produksjonsmetoden som foretrekkes når det gjelder kommersielt bruk. Du har kanskje salisylsyre allerede i huset ditt, selv om du kanskje kjenner den igjen som aspirin. I virkeligheten er salisylsyre faktisk en forløper til aspirin og ved å ta salisylsyre kan du stimulerer produksjonen av aspirin. Enkelte selskaper selger også rent aspirin, som fungerer raskere enn salisylsyre fordi den fungerer umiddelbart.

I naturen blir salisylsyre dannet i barken av et tre med navn Vier, som også kjent som Salix. Folk over hele verden har observert at forberedelsene av vierbarken kan brukes til å behandle hodepine og hudsykdommer i århundrer. For eksempel hadde grekerne utarbeidet et hvitt pulver fra barken, mens indianere brukt barken til å lage terapeutiske te. I ren form ser salisylsyre mye ut som et hvitt krystallinsk pulver.

I tillegg til å være brukt til å behandle hodepine, har salisylsyre i moderne tid også bli brukt i behandlingen av hudsykdommer. Den mykgjør huden, tar av død hud og åpner porene. Salisylsyre er sterkt anbefalt av naturlig hudpleieleverandører for behandling av akne (kviser), vorter og psoriasis. Den kan også brukes til å behandle betent piercing. Mange bedrifter selger salisylsyre kremer, tilsetningsstoffer til et bad og salver for å behandle hudproblemer. Det er mulig å jukse om du har en flaske av aspirin ved å male aspirinen opp, for å så blande den med vann og dermed danner det seg et lim, og gni det på berørte området.

Salisylsyre kan også brukes som konserveringsmiddel i modererte mengder. Store mengder av salisylsyre kan være giftig og kan føre til helseproblemer for personer som produserer det. Noen mennesker er også mer følsomme for salisylsyre enn andre. Personer som er gravide bør unngå det og det er heller ikke anbefales hos personer som mangler sink.

Skrevet i informasjon, salissylsyre
2 kommentarer på “Hva er salisylsyre?
  1. Kbret sier:

    Hvordan kan vi bruke det til barna i 7 og 4 år?
    takk

Legg igjen en kommentar