Vorter som kommer tilbake etter fjerning

Vorter er en bieffekt av et virus som er i kroppen din. Dette viruset er kalt HPV og står for humant papillomavirus. Selve viruset er nærmest umulig å fjerne og du må leve med det hele livet.

Så vorten kom tilbake…

Siden vorter er en bivirkning av et virus er det som nevnt svært vanskelig å fjerne det helt. Det er mulig å fjerne selve vortene, men det er godt mulig at de kommer tilbake. Siden du leser denne artikkelen har du sannsynligvis fått dine vorter tilbake.

Det eneste du kan gjøre er å behandle de på nytt. Om det er først gang du har fått vorter burde du lese litt på denne siden om vorter og de forskjellige behandlingsmetodene. Om du allerede har fjernet vorter før må du gjennomgå behandlingen på nytt.

Du burde forsikre deg at det faktisk er vorter. Det er mange sykdommer som ligner på vorter – men som ikke er tilfellet. Oppsøk derfor din fastlege, hudelege eller et apotek for å spørre en fagperson. Det er jo trossalt best å være på den sikre siden.

Hva om vorter kommer tilbake flere ganger?

Det er mulig at du vil få flere vorteutbrudd i livet. Vorter trigges av forskjellige ting, som f.eks stress og enkelte matvarer. Det er viktig å beholde roen og behandle seg på nytt. Disse behandlingene kan bli dyre om det er behandlinger på laserklinikk eller andre hud- og fotklinikker. For eksempel kan ikke kjønnsvorter (og noen ganger vorter i munnen) behandles med enkelte produkter som du får kjøpt i butikker og apotek. Disse må behandles hos en klinikk eller fastlegen.

 

Skrevet i hpv-vorte
En kommentar på “Vorter som kommer tilbake etter fjerning
 1. ÅSVSTAD TERJE MORTEN sier:

  Hva bør jeg gjøre , jeg har hatt en vorte på høyre ringfinger på innsiden , i over 2 år, har prøvd div , metoder som nedfrysning, (KRYO bare tull) Ikke noe resultat i det hele tatt …
  Har også brukt verucid i en lengre periode nå , men med ett veldig dårlig resultat så langt…..
  Er laser behandling det beste i et sånn henseende ? Det er veldig kostbart , men kan jeg få det gjennom min fastlege .
  V. Hilsen
  Terje Morten Åsvestad

Legg igjen en kommentar