Informasjon om HPV-viruset – hva er det?

Når du ser på vorter eller tenker på de du kanskje har fått, stiller du kanskje deg selv spørsmålet om hvor lenge en vorte lever. Vorte kan  plutselig forsvinne en dag for å så dukke opp igjen senere, normalt sett mange år etter første utbrudd. Spørsmålet om hvorvidt vorter noensinne vil gå bort er god, og du vil finne at dette enkle spørsmålet har flere variabler.

Vorter er en bivirkning

Det første du trenger å vite er at vorter er en «bivirkning» av humant papillomavirus, mer generelt kjent som HPV. Det er over hundre kjente varianter av denne typen virus og mange av dem vil føre til vorter. Noen spesielle varianter av viruset vil tendere til å bare angripe visse deler av kroppen, som foreksempel kun fotsålene eller kjønnsorganet.

Med det i tankene kan vorten selv fjernes med behandling (eller går bort av seg selv), altså bivirkningen vil fjernes, men selve viruset vil bli i kroppen din. Vorten din er altså ikke permanent, men HPV-viruset er permanent. HPV-viruset som er i kroppen din vil forandre seg i takt med det som skjer i kroppen din. For eksempel, hvis du føler deg frisk og kroppen er en del virusresistent vil vorteutbruddet ikke blusse opp. På en annen side vil du finne at hvis immunsystemet ditt er under angrep, og alle ressurser i kroppen er med på å kjempe denne infeksjonen, er det større sannsynlighet at du vil få vortene igjen.

Hvordan fjerne vorter for alltid

Det er dessverre ingen måte å kurere vorter fullstendig og for alltid, men du vil finne at det er mulig å fjerne vortene og deretter gjøre det vanskeligere for de å komme tilbake. Når det gjelder vorter vil noen mennesker sverge til med inntak av C-vitamin (som er fornuftig), fordi C-vitamin vil styrke kroppens immunforsvar. Andre måter å bli kvitt vorte som løser virus problemet er å bruke en kombinasjon av sølvtape og salisylsyre til å fjerne vorten, fordi salisylsyre vil myke opp huden og fjerne død hud, mens sølvtape vil teoretisk irritere immunsystemet nok til at det bekjemper viruset.

Dersom du har vorter og vortene plager deg, vil du finne at det er ganske mange løsninger der ute. Ta deg tid til å sørge for at du får den type resultater som du trenger fra løsningene som du har foran deg. Du kan lese mer om behandlingsmetoder i menyen til venstre.

Merket med:
Skrevet i hpv-vorte
En kommentar på “Informasjon om HPV-viruset – hva er det?
  1. Silje sier:

    Er det vanlig å ha en eller flere vorter i over 3 år?

Legg igjen en kommentar